PRÈVIA J9: Sense complexos

Després d’encadenar cinc jornades sense perdre i plantar cara a clubs importants de la categoria com Lleida, Cornellà o Sant Andreu, la Unió Esportiva Olot té segurament la missió més complicada del curs, treure petroli de la Nova Creu Alta (diumenge, 18h). L’espera el nou líder, un CE Sabadell amb Urri, Gianni i companyia que ha estat dissenyat per tornar per la via ràpida a Primera RFEF. Només una victòria olotina en els precedents al feu arlequinat, que els de Pedro Dólera visitaran amb els dubtes de Juvi i Pau Salvans abans d’obrir una setmana molt atapeïda amb Copa del Rei i Balears a casa.

Entre l’ambició i la prudència. L’Olot sap que es troba en el camí correcte i no es vol desviar ni un centímetre, sigui quina sigui la seva empresa. Els resultats avalen al conjunt de Pedro Dólera, que busca una fita tan insòlita com el tercer triomf consecutiu com a visitant (SD Ibiza i Cornellà). En podríem dir la mitjana anglesa però a l’inrevés, ja que l’equip ha guanyat a fora i ha empatat a casa, això sí, desplegant un joc vistós, moltes ocasions i oferint dos molt bons partits davant de Lleida i Sant Andreu. I ja sabem que el novembre fa pujada amb el Córdoba entre setmana (Copa del Rei), la visita de l’Atlètic Balears, la Copa Catalunya i molt més. Però ara només cal pensar en Sabadell i en oferir la versió que tots coneixem; solidària, valenta i competitiva. Només d’aquesta manera serem capaços de treure quelcom positiu del camp del favorit número 1 per a l’ascens.

El rival d’aquest diumenge és el Centre d’Esports Sabadell, club de la capital del Vallès Occidental fundat l’any 1903. Ocupa la tercera posició en el rànquing històric de clubs catalans per darrere de Barça i Espanyol, ja que ha disputat 14 temporades a Primera Divisió i més d’una quarantena a Segona Divisió A. Des d’aquest estiu està entrenat per David Català, que té la missió de retornar el club a Primera RFEF després del seu descens. Plantilla de luxe amb fitxatges destacats com Rubén Martínez (Lamia grec), Miguelete (Recreativo), Javi Delgado (Gimnástica Torrelavega), Pedraza i Cortés, procedents del CF Badalona Futur. També amb l’arribada de tres ex-Olot com el migcampista Albert Orriols “Urri”, el porter Gianni Cassaro (Real Murcia) i el davanter, ara lesionat, Peque Polo (Badalona Futur).

El conjunt arlequinat és actualment el líder del grup tercer amb 17 punts, un per sobre del Sant Andreu. En l’última jornada van guanyar a casa contra l’Atlètic Balears (3-2) amb dos gols de penal de Sergio Cortés i un altre de Marru. Només han encaixat una derrota (Sant Andreu), han empatat dos partits i n’han guanyat cinc amb 14 gols a favor i 8 en contra. Precisament el migcampista Cortés és el màxim realitzador amb 4 gols.

El partit, corresponent a la jornada 9 del campionat de lliga, es disputarà aquest diumenge a partir de les 18h a la Nova Creu Alta de Sabadell. Es podrà seguir en directe per Ràdio Olot i per la plataforma de pagament Football Club (4’99€). Dólera té les baixes de Maynau i David López i els dubtes de Juvi i Pau Salvans, que arrosseguen molèsties. Som-hi Olot, volem seguir amb la bona dinàmica i volem seguir forts a domicili. Sense por, sense complexos i a per totes!

BAIXES: Maynau i David López (lesió)

La prèvia de Dólera

“El Sabadell, juntament amb l’Atlétic Balears, és el millor equip de la lliga a nivell individual. Plantilles fetes amb un pressupost de luxe i amb gent molt bona i especialista en cada posició. Té una afició de bojos i un estadi imperial, hem de ser capaços de poder competir amb això”

“Està clar que a vegades has d’entendre el que et farà el rival, anem al camp del líder i serà difícil tenir la bola”

“Intento no pensar en la Copa del Rei, hem d’anar pas a pas. Bastant exigent és jugar contra el Sabadell al seu camp com per pensar de reservar algú de cara al dimecres”

“Anirem a un camp amb molta afluència de públic, als jugadors els hi encanta i són coses que t’apropen al futbol professional. El que tingui por que es dediqui a fer madelenes”

“Mai dono per bo un empat, sortirem a intentar a guanyar i després ja veurem si marxem més o menys contents”. 

Precedents

Una victòria, tres empats i una derrota són els registres de la Unió Esportiva Olot a la Nova Creu Alta. En l’últim precedent (2019-20 a Segona B), repartiment de punts amb gol d’Hèctor Simón (1-1). L’única victòria olotina és del curs 2017-18 amb dianes d’Albert Blázquez i Alberto Toril (1-2).