PRÈVIA J8: D’alta magnitud

Després de quatre jornades sense perdre i encadenar deu punts dels últims dotze possibles, la Unió Esportiva Olot rep aquest diumenge (17h) a la UE Sant Andreu, un clàssic del futbol català i actual líder del grup tercer. Els de Xavi Molist, amb la recuperació de Max Marcet i l’ex-Olot Ernest Forgas, arribaran acompanyats d’una nombrosa i fidel afició. No volen ser menys els olotins, que han organitzat La Prèvia amb música i dinar a la recerca de la millor entrada de la temporada. Dólera té la baixa de Maynau i alguns dubtes en una jornada on també hi haurà reconeixement als patrocinadors Noel i Metalquímia i visita de l’Atlètic Olot. 

Un dia assenyalat. La visita del Sant Andreu, per la seva massa social i pel que representa dins del futbol català, sempre és un al·licient per a qualsevol club. Si a sobre li sumes que arriba com a primer classificat després de guanyar al Sabadell, encara més. I si a sobre et trobes al millor a Olot de la temporada, és que estem davant d’un dels partits per excel·lència d’aquest grup tercer. I no és que l’equip faci moltes coses diferents que les primeres tres jornades, on el resultat va ser negatiu i la pólvora, mullada. Seguim competint, seguim insistint i seguim mirant la cara a tothom, però ara tenim la sort i l’encert de cara a porteria. El sacrifici col·lectiu i el rigor defensiu és el mateix, però ara hem trobat l’espurna d’homes clau com Albert Torras, Pau Salvans o Chema Moreno, fitxatges cridats a marcar diferències. I sense deixar de tocar de peus a terra, aquest Olot és ambiciós i vol allunyar-se encara més del descens, cosa que significaria apropar-se encara més a cotes boniques. I amb llicència per a somiar, perquè no.

El rival d’aquest diumenge és la Unió Esportiva Sant Andreu, el club més representatiu del barri barceloní de Sant Andreu de Palomar. Va ser fundat l’any 1909 i és un històric del futbol català amb un parell de temporades a Segona Divisió A i més d’una vintena a Segona B, a més de dos títols de Copa Catalunya i una Copa Federació a les seves vitrines. El conjunt quadribarrat està dirigit per Xavi Molist, que ja compleix la seva quarta temporada al club, aconseguint l’ascens a Segona RFEF ara fa dues temporades a Salamanca. Pel que fa a la plantilla, han arribat reforços com Dani Torices (Peña Deportiva), Guille Torres i Max Marcet (Cerdanyola), Lucas Viña (Terrassa) o el porter ex-Olot Eric Mourin. També hi ha un altre vell conegut a la plantilla com Ernest Forgas, que s’ha recuperat d’una lesió de llarga durada. Continuen els Josu, Pelegrín, Darbra, Guzmán, Paredes o Albertito per conformar una plantilla de plenes garanties per aspirar al play-off i repetir l’èxit de l’anterior campanya. Uns andreuencs que arriben a la Garrotxa després d’un triomf de prestigi davant del CE Sabadell (2-1), a qui li han pispat el lideratge. Dianes de Sergi Serrano i Gorriti enmig d’un ambientàs de luxe al Narcís Sala amb més de 5400 espectadors. I molts d’aquests ja han comprat l’entrada per acompanyar el seu equip a la Garrotxa.

El partit, corresponent a la jornada 8 del campionat de lliga del grup tercer de Segona Federació, es disputarà aquest diumenge a partir de les 17h a l’Estadi Municipal d’Olot i en directe per Ràdio Olot. Recordeu que al migdia tenim La Prèvia a la terrassa del camp amb vermut, música en directe amb Mam i Pipa i dinar amb el càtering La Tieta Rosa (ENTRADES AQUÍ). Tot plegat, per fer bullir l’olla abans del que esperem sigui la millor entrada de la temporada, també per la important presència de públic andreuenc. En l’àmbit esportiu, Dólera té la baixa de Maynau i alguns dubtes per molèsties com Pedro, Juvi, David López i Gerard de Marco. Abans del matx hi haurà reconeixement als patrocinadors NOEL (primer equip) i Metalquímia (futbol base), a més de la presència de l’Atlètic Olot, club de futbol de la ciutat. Som-hi Olot, som-hi Grada, junts cap a la victòria!

BAIXA: Maynau (lesió)

La prèvia de Dólera

“L’equip arriba molt bé, estem en una dinàmica positiva amb deu punts de dotze. Estem jugant molt bé i estem traient resultats, estem confirmant el que ja havíem vist a principi de temporada. És molt difícil puntuar en aquesta lliga i has de fer moltes coses bé per fer-ho. Si guanyes vol dir que estem en la bona línia”.

“El Sant Andreu és un equip molt complicat i és el líder per mèrits propis. Ho està fent molt bé, a darrere té una afició que els empeny quan no tiren. Aguanta tot el partit a un gran nivell, tenen molts canvis per fer i mantenir la mateixa estructura. Fan un joc atractiu i ràpid amb jugadors de molt de toc, és difícil treure’ls la pilota”.

“Per a nosaltres és una motivació extra jugar contra el líder. Tots els partits són difícils, sigui contra l’últim o el primer classificat. És un partit més en el qual volem guanyar a casa”.

“Seria molt important omplir el camp, sabem que vindrà molta gent del Sant Andreu i no volem jugar a fora. A veure si s’activa la Grada Jove, també hi ha la Fira de Sant Lluc i a veure si la gent s’anima a venir a passar la tarda al camp. També tenim La Prèvia i tots els al·licients per a que sigui un dia xulíssim i tinguem una entrada com déu mana”. 

Precedents

9 victòries, 9 empats i 4 derrotes derrotes és el balanç de l’Olot en les visites de la UESA a l’Estadi Municipal. L’última d’aquestes va ser en el curs 2021-22 quan els dos conjunts militaven a Tercera Federació. Els tres punts es van quedar a casa amb barraca de l’empordanès Jordi Xumetra (1-0). Precisament aquell any també es trobarien en la semifinal catalana del play-off d’ascens a Rubí, on es va imposar l’Olot amb gol de Sergi Arranz (0-1). D’enfrontaments més recents, encara que no sigui en competició de lliga, tenim l’eliminatòria de Copa Catalunya del curs passat, disputada de forma excepcional al Bon Pastor (2-3 per a l’Olot amb gols d’Urri x2 i Marc Mas) i les semifinals del Torneig dels Històrics d’aquest estiu (2-2 amb gols de Salvans, Marc Mas i triomf andreuenc als penals).