Punt de maduresa (UE OLOT 0-0 Lleida CF)

Puntàs de la Unió Esportiva Olot davant d’un candidat a l’ascens com el Lleida CF. Tercera porteria a zero i tercera jornada sumant en un partit en el qual els olotins han disposat de les oportunitats més clares. Salvans, en dues ocasions, i Jordi Manzano, entrant fins a la cuina, han estat a punt de decantar la balança pel bàndol olotí, guiats per un Terma omnipresent. Sortim del descens directe i ara toca seguir amb la dinàmica positiva diumenge vinent al camp de la UE Cornellà.

Res a dir, només aplaudir. La UEO va tornar a la categoria per gaudir de partits de la magnitud del d’aquesta tarda i avui ha constatat que sap competir i que sap estar a l’alçada dels favorits a l’ascens. Perquè avui no ens visitava un rival qualsevol, avui teníem al davant un Lleida CF amb una plantilla majúscula i l’objectiu entre cella i cella de disputar el play-off d’ascens i pujar a Primera RFEF. Els olotins han sortit concentrats i seriosos, sabedors que qualsevol errada seria penalitzada. Primeres ocasions per a Barnils, Salvans (quin bitxo!) i Marc Mas amb la rosca. També un parell dels lleidatans a pilota aturada, a punt de causar un ensurt a Ballesté i companyia. La més clara, però, per a Marc Marc poc després de la mitja hora. Assistència Pedro del Campo i el selvatà, sol dins l’àrea, que dispara per sobre el travesser d’Iñaki.

El Lleida ha intentat agafar embranzida a la represa amb una gardela d’Adri Gené. No li ha deixat guanyar terreny un Olot molt intens i seré, exemplificat en la figura del jove Guillem Terma, lluitant, mossegant i jugant amb criteri en cada acció. El més endimoniat, però, continuava sent Pau Salvans, que ha servit un caramel que Chema ha estat a punt de connectar cap a barraca. El de Gualba també s’ha topat amb la bona estirada d’Iñaki en un tir molt franc dins l’àrea. Tocava refrescar i han aparegut Manzano (primers minuts a casa), Gonpi i també Albert Torras. Precisament l’amerenc ha conduït fins a la cuina i no s’ha atrevit amb el xut quan ho tenia tot a favor. La seva passada l’ha pogut rebutjar un defensa visitant. Encomiable la tasca també de Chema Moreno en la punta d’atac, de nou protagonista al costat de Marc Mas com al camp de la SD Ibiza. I hem entrat en els últims minuts, on tan important era guanyar com no perdre. I al final, entre l’ambició i la prudència, Olot i Lleida s’han repartit els punts en una cita d’alt nivell futbolístic tot i l’absència d’alegries a les àrees.

Got mig ple? Sempre. Tres sense encaixar (equip menys golejat) i set de nou punts possibles amb dues victòries i un empat. Ens situem en posició de play-off de permanència amb set punts abans de visitar el Municipal de Cornellà el diumenge vinent al migdia (12.30h). Gràcies als més de 700 espectadors (n’esperem més, i tant!) que ens han acompanyat i que de ben segur han valorat aquest punt contra un dels transatlàntics de la categoria. Nosaltres seguim a la nostra, sabem que aquest és el camí i no ens desviarem. Endavant!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ballesté, Barnils, Juvi, Ayala, Salvans (Gonpi, 71′), Marc Mas (Torras, 79′), Terma, Pedro (c) (Manzano, 58′), Forés, Yaya Sidibe i Chema Moreno.

Lleida CF: Iñaki Álvarez, Solbes (Fran Pérez, 75′), Quadri, Naranjo, Adri Gené (Cortijo, 65′), D. Iglesias (Unai Garcia, 65′), Juanan, Miguel, Mario D, Campins i Adri Lledó (Fuentes, 75′).

Àrbitre: Alfredo Ramo Andrés. Ha amonestat amb TG a Guillem Terma (UEO) i a Iglesias, Solbes, Quadri, Adri Lledó i Juanan (Lleida).

Incidències: partit corresponent a la jornada 6 del campionat de lliga del grup tercer de Segona Federació amb la presència de 742 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. Abans de començar s’ha fet un reconeixement a Masoliver Grup, patrocinador principal de la UEO Femení amb la presència de Sandra Masoliver, CEO de l’empresa garrotxina d’importació i distribució d’alimentació i begudes.