PRÈVIA J6: Refermar-se

Després de passar ronda a la Copa Catalunya, la Unió Esportiva Olot té al davant aquest diumenge (17h) l’oportunitat d’aconseguir la tercera victòria consecutiva i sortir de la zona més perillosa. Rep la visita del Lleida CF de Marc Garcia, un dels principals candidats a l’ascens que s’ha reforçat amb homes de pes a la categoria. Dólera recupera Forés i Uri González i demana l’empenta de l’Estadi Municipal per mantenir la tònica positiva i demostrar que també podem competir contra els millors. 

Cita d’alt voltatge. Després de guanyar dos rivals directes i que, a priori, tenen el mateix objectiu que nosaltres, la permanència, ara arriba un dels primers reptes importants; la visita d’un dels galls de la categoria, almenys per pressupost, plantilla i massa social. Els de Pedro Dólera han demostrat caràcter i personalitat per tombar Andratx i SD Ibiza en dos ecosistemes ben diferents. El primer, mastegant sorra i picant pedra fins als últims minuts per desfer un nodrit entrellat defensiu. El segon, amb el mono de treball i una genialitat de Pau Salvans, destinat a ser un dels homes diferencials d’aquest equip. Per guanyar el Lleida, però, caldrà una barreja de les dues versions, sumant-li un plus d’intensitat, competitivitat, atenció i es clar, una mica de sort per decantar la balança cap al bàndol local. I és dia de factor Estadi, és dia de venir, animar i demostrar al futbol català que hem tornat i que podem estar a l’alçada dels grans clubs del país.

El rival d’aquest diumenge és el Lleida Club de Futbol, abans Club Lleida Esportiu, l’hereu del desaparegut Unió Esportiva Lleida, un dels clubs més representatius del futbol català, amb presència fins i tot al cim del futbol estatal amb dos anys a Primera Divisió i més d’una vintena a Segona Divisió. L’actual Lleida es va fundar el 12 de juliol de 2011 disputant les seves temporades a l’antiga Segona B o l’actual Segona Federació amb algunes promocions d’ascens fallides. Ara qui porta la batuta a la banqueta és Marc Garcia, jove tècnic de 34 anys que ha arribat aquest estiu després de dues temporades a la UD Alzira. Pel que fa a la plantilla, els del Segrià han fet incorporacions de renom en totes les línies per sumar-se als ja habituals Iñaki, Campins, Óscar Rubio o Quadri. Començant per la defensa amb Solbes (Alzira), Operé (Deportivo Aragón) o Xavi Estacio (Recreativo Granada), seguint pel centre del camp amb Juanan (Alcoyano), Adri Gené (CE Europa) o Adri Lledó (Terrassa) i acabant a la davantera amb Guillem Naranjo (Teruel) o Unai Garcia (UD Logronés). El conjunt de la Terra Ferma, ha arrencat lliga amb bon peu i actualment és sisè classificat amb 8 punts. Això sí, arribarà a la cita després de patir la seva primera derota al Camp d’Esports. Va ser diumenge passat en un duel català contra el CE Sabadell (0-1), l’actual líder del grup. 

El partit, corresponent a la jornada 6 del campionat de lliga del grup tercer de Segona Federació, es disputarà aquest diumenge a partir de les 17.00h a l’Estadi Municipal d’Olot i en directe per Ràdio Olot. Prèvia amb reconeixement a Masoliver, patrocinador de la secció femenina del club. Són baixa Maynau i David López per lesió, torna Uri González i també Arnau Forés després de la sanció. Moment per alçar la veu i cantar la tercera, que bonic seria! Fem-ho tots junts, fem-ho al Fortí Olotí!

BAIXES: Maynau i David López (lesió)

La prèvia de Dólera

“El Lleida és un equip fet per intentar ser campió o com a mínim fer play-off amb una afició que els segueix a tot arreu”

“És un equip amb molta experiència, jugadors de nivell, han fitxat el millor de cada casa. Sabem que ens collarà, en tots els partits han tingut la pilota i han estat superiors. Tenen molta potència i arribada amb homes que marquen diferències”

“Cada setmana serà una guerra, venim de fer dos esforços molt grans i guanyar dos partits seguits, que és molt difícil en aquesta categoria”

“Demanem a l’afició que vingui i ens ajudi, ens hem de recuperar del desgast de la Copa Catalunya per afrontar el partit amb les màximes garanties”

“Ens arriba un mes molt carregat, ho estem passant malament perquè estem amb pocs jugadors. Esperem recuperar els jugadors lesionats el més aviat possible”

Precedents

El Lleida CF, i comptant també el Lleida Esportiu i la UE Lleida, ha trepitjat l’Estadi Municipal en 12 ocasions amb uns números de 5 victòries olotines, 3 empats i 4 triomfs visitants. L’últim d’aquests enfrontaments és del curs 2022-23 a Segona RFEF amb un 0-2 per als lleidatans (gols de Campins i Èric Callís en pròpia porteria). El penúltim precedent és del del curs 2020-21 a Segona B amb tres punts del conjunt aleshores dirigit per Raúl Garrido (2-1). Gols de Jordi Xumetra i Pedro del Campo abans que Quim Araujo retallés distàncies. Altres duels entre Olot i Lleida a casa ens deixem un repartiment de punts en el curs 2015-16 amb gol d’Uri Santos (1-1) i triomf garrotxí en la temporada 2014-15 amb dianes de Carlos Martínez i Musa Bandeh (2-0). A l’altra cara de la moneda, triomf lleidatà en l’any del debut dels olotins a la categoria de bronze (0-2).