PRÈVIA J5: Rampa d’enlairament

Engrescats després de la primera victòria del curs contra l’Andratx, la Unió Esportiva Olot s’enfronta a un altre conjunt balear, la SD Ibiza, aquest diumenge (12h) al Municipal de Sant Rafel, un escenari totalment desconegut, ja que a Can Misses III hi ha canvi de gespa. Dólera perd Arnau Forés per sanció però recupera el davanter Chema Moreno i també al pivot Uri González. Al davant, un rival directe amb els mateixos punts que la UEO i que encara no sap el que és guanyar. 

Sant tornem-hi. Ja sabem que el més difícil en aquesta categoria no és guanyar, que també, sinó torna a guanyar. La gran assignatura pendent és tenir una continuïtat de resultats positius que ens permeti escampar la boira de la part baixa de la classificació. I què millor que fer-ho contra un rival directe, uns tres punts que poden tenir valor doble. L’equip ha sortit reforçat del triomf contra l’Andratx encara que fos amb gol de penal en els últims minuts i de manera èpica sota la pluja. Caràcter i personalitat per superar una situació no límit però sí molt delicada. Ara cal traslladar la millor versió fora de casa on, de moment, hem estat penalitzats per dos filials talentosos que també han sabut jugar amb ofici i galons per gestionar l’avantatge. La clau, com sempre, avançar-se en el marcador i ser prou madur per conservar un botí que seria d’allò més extraordinari.

El rival d’aquest diumenge és la Sociedad Deportiva Ibiza, fins la temporada passada denominat Club Deportivo Ibiza Islas Pitiusas i fundat l’any 2012. Juga com a local a l’Estadi Can Misses III, per bé que aquesta setmana estan canviant la gespa i ho han de fer al Municipal de Sant Rafel. En la seva curta trajectòria s’ha mogut per les categories territorials del futbol balear, també a la Tercera Divisió i finalment el 2021 va tocar sostre amb l’ascens a Segona RFEF. El seu entrenador és Raúl Casany, ex de la Peña Deportiva, UE Cornella i Unionistas CF. Pel que fa a la plantilla, moltes cares noves amb l’arribada del porter Edu Frias (Peña Deportiva), Ródenas (UCAM Murcia), Javi Jiménez (Logroñes), Diego Jiménez (Linense) Mauricio Pochettino o Ramon Guasch. Pel que fa a la classificació, els eivissencs es troben en zona de descens amb tres punts i encara no coneixen la victòria. Han empatat contra Sabadell (1-1), Cornellà (1-1) i Lleida (0-0) i han perdut amb el Sant Andreu (0-1).

El partit, corresponent a la jornada 5 del campionat de lliga del grup tercer de Segona Federació, es disputarà aquest diumenge a partir de les 12 del migdia al Municipal de Sant Rafel. Es podrà seguir en directe per Ràdio Olot i també amb les connexions televisives d’IB3. L’expedició sortirà aquest dissabte al migdia cap a l’aeoroport del Prat sense Arnau Forés, expulsat contra l’Andratx, però ja amb Chema Moreno i Uri González, recuperat de les seves molèsties al turmell. Són baixa per lesió Maynau i David López. Després de la primera a casa, ara toca la primera a domicili. És l’hora de conquerir l’illa!

BAIXES: Forés (sanció), Maynau i David López (lesió)

La prèvia de Dólera

“Guanyar et dóna una mica d’aire, va ser una victòria merescuda i perseguida. Això ens dóna més confiança i més tranquil·litat, ens permet estar una mica menys tens”

“El SD Ibiza és un equip complicat, encaixa molt poc, és molt competitiu i s’ha reforçat molt bé. És un club històric de Segona B dels últims anys, ve de Tercera com nosaltres. Té una combinació entre joc directe i joc de toc, defensen en un bloc molt baix i concedeixen poc. Juguen en un camp que no és el seu, ens hem d’adaptar a tot”

“Perdem a Arnau Forés, que és un jugador important per a nosaltres. Torna Chema que és una molt bona opció i pot fer un bon tàndem amb Marc Mas”

Precedents

Només una visita contra la SD Ibiza, abans denominat CD Ibiza. Va ser el curs 2022-23 amb repartiment de punts a Can Misses III (1-1). Ernest Forgas va marcar el gol dels olotins. En global, els precedents a les Balears són força dolents amb només 2 victòries en 17 sortides (una en Copa del Rei contra el Poblense i l’altra a Formentera).