Veuen la llum (UE OLOT 1-0 CE Andratx)

La Unió Esportiva Olot suma la primera victòria de la temporada davant l’Andratx a l’Estadi Municipal. Un penal a les acaballes provocat per Guillem Terma i anotat per Marc Mas va ser suficient per superar un rival directe sota una intensa pluja. Per fer-ho més èpic, els olotins van tornar a acabar amb deu homes per l’expulsió d’Arnau Forés. Els de Pedro Dólera van dominar el joc i van disposar de bones ocasions davant d’un conjunt mallorquí que va sortir amb perill a la contra. Propera parada, SD Ibiza.

Era un dia de caixa o faixa. L’Olot necessitava imperiosament el triomf tot i disputar-se tot just la quarta jornada de lliga. Uns tres punts que dotessin de moral i autoestima a l’equip, que estava fent moltes coses bé però estava de pega en accions puntuals. Va ser una primera meitat de molta possessió olotina davant d’un rival amb bloc baix i ben tancat a prop de la seva àrea. Ocasions per a Pau Salvans, Albert Torras (molt clara, sol davant d’Elías) i Yaya Sidibé, amb tota la potència després d’una deixada. Els mallorquins buscaven fer mal a la contra i van generar un parell d’opcions interessants a les botes d’Alorda. Però no es va moure el marcador.

A la represa, la pluja va fer acte de presència amb més intensitat. L’Olot va tenir paciència per circular la bola i trobar la profunditat per les bandes. Van entrar Terma i Forés que van donar més dinamisme a la part ofensiva. Arribades de Marc Mas, Torras i Barnils amb la testa. També un gol anul·lat a Marc Mas que realment ningú va veure després d’un embolic dins l’àrea. Calia desencallar el matx i Terma es va internar dins l’àrea, sent objecte de penal per part d’un defensa visitant. A Marc Mas no li va tremolar el pols i la va clavar directament a la xarxa (83′). Però les alegries, a l’Olot, mai són plenes del tot. I és que poc després Arnau Forés va ser expulsat amb vermella directa per una entrada al rival. Una acció si més no rigorosa que encara va donar més èpica a la victòria. Va tocar resistir, suar i patir per quedar-nos amb els tres punts. Sis minuts d’afegit que van ser eterns fins al xiulet final, que va tenir regust de glòria.

Ja som aquí, la UEO entra de ple a la lliga amb tres punts davant d’un rival directe, molt rocós i amb les idees clares. Cop d’efecte per començar a escalar posicions i creure’ns que podem anar més amunt. Tots junts i solidaris, treballant fins a l’últim minut. Aquesta és la recepta que buscarem aplicar de nou diumenge vinent, a les 12 del migdia, a Can Misses III contra el SD Ibiza. Seguim, Olot! Tornem amb Tu!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ballesté, Barnils, Ayala, Salvans (Manzano, 89′), Marc Mas, Pedro (c) (Juvi, 87′), De Marco, Yaya Sidibé, Gonpi (Forés, 62′), Torras (Terma, 62′) i Robert.

CE Andratx: Elías, Estevez, Kevin Garcia, Gari, Alorda (Juanmi, 57′), Miquel Jaume, Lázaro (Flaqué, 84′), Hermelo, Pablo Gálvez (Jaume,57′), Sastre (Bohmer, 70′) i Turmo (Valverde, 57′).

Gols:1-0, Marc Mas de penal (83′)

Àrbitre: José Manuel López Rodríguez. Va amonestar amb TG a Robert Costa, De Marco, Terma i Ballesté (UEO). També a Ismael, Miquel Jaume, Ramírez i Hermelo (Andratx). Va amonestar amb TV directa a Arnau Forés.

Incidències: partit corresponent a la quarta jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona RFEF amb la presència de 564 espectadors a l’Estadi Municipal d’OIot. Abans de començar es va fer un reconeixement a Trans Escapa, nou patrocinador del primer equip.