PRÈVIA J1: Paterna alça el teló

La Unió Esportiva Olot torna a Segona Federació amb un desplaçament molt complicat en l’estrena. Serà aquest diumenge (19h) al camp del Valencia Mestalla, filial amb molts jugadors en dinàmica del primer equip. Dólera, que té alguns dubtes en la parcel·la defensiva, vol un equip intens i atrevit per sortir amb quelcom positiu de l’Antonio Puchades de Paterna. L’expedició surt amb autocar aquest dissabte i farà nit a la capital valenciana abans del debut en un escenari on els precedents són favorables. 

Arriba l’hora de la veritat. Sonarà a tòpic però aquest és el moment que estan desitjant tots els futbolistes de la plantilla des que es van posar a treballar el 10 de juliol. Una pretemporada llarga amb molts partits i testos exigents que ha servit per integrar els nous fitxatges (fins a deu cares noves) a l’engranatge del conjunt de Pedro Dólera. Iniciem aquest nou repte amb una barreja de sensacions; il·lusió per recuperar la categoria i fer-hi un bon paper, ambició per demostrar que hi tenim molt a dir i podem competir amb tothom, i també prudència i peus de plom en veure els clubs, pressupostos i masses socials que es mouen en aquest grup tercer de Segona Federació. Però aquí som l’Olot, el que sempre torna, i aquest cop ho hem fet per quedar-nos i consolidar-nos en aquesta divisió.

El rival d’aquest diumenge és el Valencia Mestalla, filial del Valencia CF, que va ser fundat l’any 1944 i compta amb més d’una quinzena de participacions a Segona B (fins i tot a Segona A en els anys setanta). Com sol ser habitual, equip molt jove i farcit de talent que ja pica la porta al futbol professional. I és que Rubén Baraja, tècnic del primer equip, compta molt amb el planter i ja han debutat homes com Rubén Iranzo, Ali Fadal o Marco Camús. També estan entrant a les convocatòries joves com Iker Córdoba, Ro Abajas, Otorbi, Raúl Jiménez o Martín Tejón. A més, el filial de Miguel Ángel Angulo s’ha reforçat amb els defenses Andrés Caro i Ro Abajas (Leganés B), els migcampistes Álex Cerdà (At. Levante) i Javi Pàmies (Ilicitano, ara mateix lesionat), i els davanters Warren Madrigal (Deportivo Saprissa) i Hamza Bellari (Nàstic de Tarragona).

El partit, corresponent a la primera jornada del campionat de lliga del grup, es disputarà aquest diumenge a les 19.00h a l’Estadi Antonio Puchades de la Ciutat Esportiva del Valencia CF de Paterna i es podrà seguir en directe per Ràdio Olot. No hi ha cap baixa confirmada però sí alguns dubtes com Uri González, Robert Costa o Jordi Manzano. L’expedició s’entrenarà aquest dissabte al matí i havent dinat sortirà amb autocar cap a Valencia, on farà nit abans de la cita del diumenge. Som-hi Olot, a començar amb bon peu!

BAIXES: cap

La prèvia de Dólera

“S’ha fet llarga la pretemporada, ens agrada competir i ja toca posar-se a la feina. Tenim ganes d’intentar fer-ho bé. El millor premi de la pretemporada és arribar amb els 20 jugadors vius, és normal que hi hagi resultats estranys. Només val per posar-te a tot, per conèixer-nos i per donar-li canya”

“El València Mestalla és un equip molt, em recorda al filial que va fer play-off fa dos anys. És difícil preparar al partit perquè no sabem quants baixaran dels que estan amb el primer equip. El perfil dels jugadors ja el coneixem i hem d’intentar contrarestar-lo bé. És un equip molt versàtil a nivell de sistema i té molta qualitat”

“Hem de tenir les idees clares i estar el més còmodes possible, hi haurà moments de tot, de vegades s’ha de poblar més del mig del camp i de vegades s’ha de tenir una punta de llança més afilada

“És difícil robar-los la pilota, és un equip que domina molt el camp i té una velocitat de joc molt alta. Sabem que els primers minuts seran terrorífics, ells sortiran a mort i mossegant amb pressió molt alta, els hem d’aguantar i estar sencers. 

“No perdrem la nostra essència i el que volem fer, això ens ha portat a guanyar i així seguirem. Aquí hem de competir amb el mno de treball i estar dins del partit fins a l’últim minut”. 

“Treballem amb una plantilla més curta però amb gent polivalent, tothom estarà endollat i necessitem la millor versió de tots. Veig alguns joves preparats i que poden sumar, poden anar sumant minuts en moments puntuals i crec que tenen nivell per jugar”

Precedents

Quatre victòries, tres empats i només una derrota són els excel·lents registres que ha obtingut la UEO en les seves visites a Paterna. Les dues últimes han estat dos triomfs de mèrit; el curs 2020-21 a l’antiga Segona B per 0-1 amb gol d’Eloi Amagat i el curs 2022-23 per 1-2 amb dianes de Manel Busquets i del mateix Eloi Amagat.