A les portes (UE OLOT 2-2 UE Sant Andreu)

La Unió Esportiva Olot s’acomiada del Torneig d’Històrics després de caure als penals davant de la UE Sant Andreu, conjunt de la mateixa categoria. Després d’una mala primera meitat, els de Pedro Dólera han reaccionat a la represa amb dianes de Pau Salvans i Marc Mas, fins i tot amb opcions per guanyar. Eliminats a semifinals en la primera participació del club en una cita de prestigi al Guinardó. Propera parada, l’Escala.

L’Olot ha anat a remolc per culpa d’un golàs matiner de Max Marcet (4′), que l’ha clavat directament a l’escaire des del vèrtex. Hem intentat reaccionat amb ocasions de Marc Mas i Pau Salvans, però ha estat el Sant Andreu qui ha ampliat diferències amb una diana afortunada de Sergi Serrano (34′). El seu xut ha rebotat en un defensa olotí i ha desviat la trajectòria davant la mirada de Pol Ballesté.

Calia donar resposta a la represa i Dólera ha sacsejat l’onze buscant un revulsiu. Fins a cinc canvis ha introduït el pratenc i l’efecte ha estat immediat. Pau Salvans, un dels més destacats del partit, ha llimat distàncies després del xut d’Arnau Forés, que el porter Nil ha rebutjat i l’ha deixat morta per a la rematada del vallesà (47′). Segona meitat amb més agressivitat i revolucions més altes dins i fora del camp. L’Olot ha dominat en la majoria de facetes i ha pogut empatar, primer en una acció de Chema Moreno que ha salvat Nil i després en un tir a boca de canó d’Arnau Forés que ha sortit per sobre el travesser. El premi ha arribat a poc del final; Chema Moreno la pispa i fa la passada de la mort per a Marc Mas, que executa amb la seva precisió habitual (86′).

Ha tocat anar als penals, on els dos equips s’han mostrat molt encertats fins que Martí Puigbert i David López han errat els seus llançaments. El jove andreuenc Dídac no ha perdonat i els quadribarrats s’han convertit en finalistes d’un Històrics que es disputaran amb el CE Europa. Per part nostra, ens quedem amb la reacció i la bona imatge de la segona meitat, també amb la pólvora de Mas, Salvans i companyia. Coses a millorar, coses per aprendre, queda tot un món i seguim en la bona línia. Dissabte vinent, més amistosos al camp del FC L’Escala!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ballesté, Maynau, Barnils, Juvi, Salvans, Marc Mas, Terma, Pedro (c), Uri González, Torras i Robert Costa. També han jugat Ayala, David López, Gerad, Forés, Yaya, Chema Moreno i Puigbert

UE Sant Andreu: Eric, Lucas, Pau Darbra, Juanan (c), Torices, Serrano, Gorriti, Paredes, Pelegrín, Max Marcet i Pablo. També han jugat Nil (ps), Guzmán, Guille Torres, Jordi Méndez, Adri Garcia, Kibili, Valentino, Xavi López, Íker, Dídac i Álvaro Torres.

Gols: 0-1, Max Marcet (4′)  0-2, Sergi Serrano (34′), 1-2, Salvans (47′), 2-2, Marc Mas (85′)

Àrbitre: Juan Manuel Martín. Ha amonestat amb TG a Yaya, Ballesté, Forés i Salvans (UEO) i a Gorriti (UESA)

Incidències: partit corresponent a les semifinals del Torneig dels Històrics disputat al CEM Guinardó amb la presència d’uns 800 espectadors. 

Foto: Xavier Galiana