Empat de Champions (UE OLOT 1-1 Girona FC)

La Unió Esportiva Olot alça el teló de la pretemporada amb un gran partit i millor resultat davant de tot un Girona FC. Més de 2.000 persones han gaudit a l’Estadi Municipal d’una festa del futbol gironí amb dos gols pràcticament consecutius, primer el d’Albert Torras i just després el d’Iker Almena. Un duel amb rerefons solidari per a la Fundació Albert Bosch i amb el xut d’honor més especial, el de Jordi Cuixart, un líder social i un lluitador incansable que també ens ha volgut acompanyar.

Donem la talla. Tenint en compte les alçades de la pretemporada en que estem i l’exigència del rival, l’equip de moda de Primera Divisió, podem considerar aquest empat com un magnífic resultat. Sobretot per les sensacions que ha donat l’equip, competitiu i compacte en tot moment tot i la falta de rodatge i l’extens nombre d’incorporacions. Primera meitat amb poques arribades però força clares; Yaya Sidibé ha rematat de cap molt ajustat al pal en una centrada des de l’esquerra. A l’altra banda, Stuani no l’ha engaltat bé arribant al segon pal quan ho tenia tot per marcar. Pedro del Campo ha buscat el gol olímpic i Ayala també ha fet intervenir Gazzaniga en una altra acció a pilota parada.

La represa, amb un munt de canvis pel mig, ha començat elèctrica. Acció per banda dreta de Pau Salvans, un dels més incisius, que la posa al cor de l’àrea i apareix Albert Torras amb l’interior del peu per ajustar-la al pal esquerre de Gazzaniga (48′). Declaració d’intencions del migcampista vallesà que té en l’arribada de segona línia una de les seves millors armes. L’alegria a l’Estadi, però, ha durat poc ja que Toni Villa s’ha inventat una passada entre centrals i Iker Almena ha definit amb una picadeta davant de Jan Danés (51′). Una segona meitat on el Girona n’ha perdonat una de molt clara (Toni Villa sol dins l’àrea petita) i l’Olot ha resistit i no ha perdut la compostura tot i baixar molt la mitjana d’edat. Bon paper dels joves, en especial de Marcillo i Comamala, i també de juvenils com Farrés i Cortés, que han sumat minuts de qualitat.

Tot plegat, amb més de 2000 espectadors en una autèntica festa del futbol gironí. Hem ovacionat a Jordi Cuixart, hem col·laborat amb la Fundació Albert Bosch i hem gaudit d’un partit molt atractiu davant d’un rival de Champions League. Demanem, però, disculpes a tots els aficionats per les llargues cues que s’han format a l’exterior de l’Estadi, l’exigència del partit ha estat en tots els sentits i agraïm la comprensió dels aficionats que s’han hagut d’esperar per entrar. En tot cas, gràcies per ser-hi, això cada diumenge! Aquest any Tornem Amb Tu!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ballesté, Yaya, Maynau, Ayala, Salvans, Marc Mas, Terma, Pedro (c), Forés, Uri González i Robert. També han jugat Jan Danés, Barnils, Juvi, David López, De Marco, Chema Moreno, Torras, Comamala, Puigbert, Cortés, Ceesay, Marcillo i Farrés.

Girona FC: Gazzaniga, Arnau, Stuani (c), Valery, Ilias Chaira, Juanpe, Pau Víctor, Ivan Martín, Misehouy, Selvi i Antal. També han jugat Juan Carlos (ps), David López, Dovbyk, Manu Vallejo, Toni Villa, Kebe, Comas, Minsu i Almena.

Gols: 1-0, Albert Torras (48′), 1-1, Almena (51′)

Àrbitre: Pol Arenas. Ha amonestat amb TG a Torras i Guillem Farrés (UEO).

Incidències: partit amistós de pretemporada davant de 2080 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. Abans de començar s’ha fet un reconeixement a Jordi Cuixart, activista i ex-president d’Òmnium Cultural, i els jugadors han lluït les ulleres del projecte solidari de la Fundació Albert Bosch per combatre el càncer infantil.