POSICIONAMENT DE LA CANDIDATURA DEL NÀSTIC I L’OLOT PER A REPRESENTAR ELS CLUBS NO PROFESSIONALS A L’ASSEMBLEA DE LA RFEF

El nostre agraïment a tots els clubs catalans per la votació que ens ha dut a ser els vostres representants a l’assemblea de la Real Federación Española de Futbol juntament amb el Nàstic de Tarragona. Volem que per primera vegada els clubs catalans tinguem els drets i tota la representació que ens mereixem i que els clubs de futbol siguem determinants en les federacions regionals i en la RFEF.

L’objectiu és reforçar la nostra representació en l’àmbit estatal i impulsar el lideratge del futbol català en les institucions. Aspirem a establir una veu forta i compromesa amb els valors del futbol de base i amb la defensa dels interessos dels clubs no professionals de Catalunya.

  1. Defensem la representativitat dels clubs catalans com a territori líder en número de llicències a la RFEF.

Ens comprometem a lluitar per una Federació organitzada per número de llicències en la qual els clubs siguin protagonistes. Volem que d’11 representants hem de passar a 25 i que els clubs han de ser majoria.

  1. Igualtat real d’oportunitats competitives

Les llicències dels nens i nenes que juguen a futbol a Catalunya han de tenir els mateixos drets que les de la resta del futbol estatal. La porta d’entrada al futbol semi-professional són els ascensos a Tercera Divisió i al futbol català ens corresponen tres grups. Qualsevol cosa que no sigui això és negar un dret que tenen els altres.

  1. Compromís amb un futbol social i inclusiu

Volem llicències per a les persones que tinguin algun tipus de discapacitat, ja que el nostre compromís és un futbol que representi i beneficiï a tothom, sense exclusions.

  1. Sostenibilitat financera sòlida

Volem que hi hagi unes regles de competició econòmiques i que siguin inviolables. Defensem un model de gestió responsable i absolutament transparent en la distribució dels recursos.

  1. Demanem la implementació de l’IVA reduït en els ingressos per entrades i carnets d’abonat en el futbol no professional.

 La sentencia 28/6/2021, del Tribunal Econòmic-Administratiu Regional de Catalunya ho deixa molt clar.

  1. Protecció del futbol base i no professional que és el cultiu del futbol d’èlit.

Volem que la base de la piràmide deixi de patir i això passa per una redistribució dels recursos en el futbol espanyol. La millor manera és que el 10% de la venda centralitzada de drets baixi al futbol no professional, futbol base, inclusiu i femení.

  1. Negociació centralitzada de la RFEF del transport aeri i ferroviari en les competicions estatals.

Necessitem que en les categories de Primera RFEF i Segona RFEF, la Federació contracti anticipadament places d’hotel i vols. Independentment dels percentatges finançats, hi ha d’haver suport per a la resta de contractacions.

  1. Administració rigorosa i transparent dels comptes econòmics de la RFEF

Sense alterar els equilibris de solvència i fons de maniobra, volem que part de la tresoreria serveixi per a reequilibrar els recursos del futbol no professional i de base. La tresoreria dels tres últims anys de la RFEF ha estat de més de 160 milions d’euros, creiem que la meitat d’aquests ha d’anar a parar al futbol base, amateur, inclusiu i femení.

D’ALTRA BANDA, EL POSICIONAMENT DE L’OLOT TAMBÉ ENS PORTA A RECLAMAR: 

  1. Modernització dels camps de futbol

Apostem perquè es destinin recursos i mecanismes jurídics per la modernització de les instal·lacions esportives, tot apostant per models d’infraestructura sostenibles, implementació de la tecnologia i la digitalització, amb especial atenció als clubs modestos. Que el pla d’equipaments esportius de Catalunya estigui dotat de recursos i es dirigeixin a modernitzar el mon del futbol on la presencia femenina ha de tenir confortabilitat.

  1. Respecte a les dones a l’hora d’organitzar els destins de les competicions femenines.

Defensem que el futbol femení no es vegi obligat a jugar en destins manifestament masclistes per motius econòmics i en cas de fer-ho que sigui exclusivament per a promocionar la igualtat entre dones i homes.

  1. Compromesos en el 50+1

Aquesta és la regla que dona sostenibilitat al futbol en països com Alemanya, Suècia i altres, de manera que quan els clubs es converteixen en societat anònima, el màxim d’accions que pot tenir un extern és del 49%. És a dir, que els socis amb antiguitat determinada han de tenir com a mínima el 50+1% de les accions del club.