El foraster (CE Sabadell 1-2 UE OLOT)

Tercera victòria consecutiva fora de casa de la Unió Esportiva Olot, que resisteix les envestides del líder a la primera meitat i troba la inspiració de Marc Mas, autor d’un doblet, a la represa. El CE Sabadell, amb més de 3000 espectadors a la Nova Creu Alta, ha empatat mitjançant Cortés, però els olotins s’han defensat amb ordre i contundència per assegurar un triomf de prestigi. Sis jornades sense perdre que ens deixen dos per sobre del descens directe i a un del play-off d’ascens. I dimecres, la Copa del Rei a l’Estadi davant del Córdoba. 

Servei a domicili. Primer Eivissa, després Cornellà i ara Sabadell. Aquest Olot està fet d’una altra pasta, capaç de superar qualsevol situació adversa i conquerir els tres punts en escenaris de màxima exigència. De fet, avui jugàvem al camp d’un equip que el curs passat estava a Primera RFEF i que és un dels principals candidats a l’ascens, per pressupost, plantilla i massa social. I ho ha demostrat a la primera meitat, amb més domini i arribades a l’àrea garrotxina. Pol Ballesté ha hagut d’intervenir fins a tres vegades per evitar el primer gol del conjunt arlequinat. Mentrestant, l’Olot esperava el seu moment però li ha costat connectar en fase ofensiva i generar espants a l’àrea vallesana. La mala notícia, la lesió muscular de Yaya Sidibe, que ha hagut de ser substituït per Juvi abans del descans.

Calia més espurna i més determinació a la represa per intentar sortir amb alguna cosa positiva de la Nova Creu Alta. Dit i fet; recuperació a tres quarts de camp de Pedro del Campo, passada bombejada per a Marc Mas, que controla, dribla el porter Gianni i defineix amb la cama esquerra i ben poc angle. Una acció que ha donat confiança i moral al conjunt de Pedro Dólera, que ha estat a punt d’ampliar la renda en una rematada de cap de Chema Moreno. Però el Sabadell té grans individualitats i una d’aquestes és Sergio Cortés, especialista en tirs de llarga distància. Rosca imparable des del vèrtex de l’àrea que ha tocat al pal i s’ha colat a la porteria de Ballesté (64′). Vist el còmput global del partit, un punt no era un mal negoci al camp del líder. Però aquest Olot no és conformista, al contrari, és valent i ambiciós. I això que Delgado ha estat a prop de fer el segon arlequinat en una pèrdua de Barnils. Dólera ha intentat refrescar la zona de mitjos amb Manzano i Albert Torras (Terma ja havia entrat al descans per Gonpi). El tresor, però, no arriba fins als últims minuts, una tònica habitual aquesta temporada. Centrada a l’àrea d’Uri González, mitja de volta de Marc Mas que toca el pal, toca a Gianni i barraca (85′). Doblet del silenc per fer saltar la banca a la capital del Vallès Occidental.

En estat de gràcia. Tres victòries com a visitant i sis partits sense perdre, sens dubte la millor dinàmica del grup tercer que ens ha situat amb 14 punts (desena posició), a només tres del líder i dos per sobre del descens directe. I ara, setmana ben carregadeta amb la Copa del Rei dimecres a l’Estadi contra el Córdoba (tot un Segona A) i diumenge al migdia la visita de l’Atlètic Balears, molt necessitat de punts. Venen corbes, però estem forts i seguim dempeus. Som-hi tots junts!

FITXA TÈCNICA

CE Sabadell: Gianni, Vargas (Marru, 53′), Salguero, Cámara, Álex Gonpi (Delgado, 53′), Cortés (c) (Bonaldo, 82′), Rubén Martínez (Carlos Pérez, 71′), Ton Ripoll, Miguelete, Urri i Pau Fernández.

UE OLOT: Ballesté, Barnils, Ayala, Marc Mas (Joaco (89′), Pedro (c), Forés, Yaya (Juvi, 39′), Uri González, Chema Moreno (Manzano, 72′), Óscar Gonpi (Terma, 45′) i Robert Costa (Torras, 72′). 

Gols: 0-1, Marc Mas (49′), 1-1, Cortés (64′), 1-2, Marc Mas (85′)

Àrbitre: Borja Guijarro Colomer. Ha amonestat amb TG a Gonpi, Urri, Cortés, Cámara i Miguelete (CES) i a Yaya, Ballesté, Ayala i Uri González (UEO)

Incidències: partit corresponent a la jornada 9 del campionat de lliga del grup tercer de Segona Federació amb la presència d’uns 3000 espectadors a la Nova Creu Alta de Sabadell.