Torras en demolició (UE Cornellà 1-2 UE OLOT)

Una diana d’Albert Torras en els últims minuts certifica la remuntada de la Unió Esportiva Olot al camp de la UE Cornellà. El conjunt local, que encara no havia perdut a casa, s’havia avançat amb gol de Reches, però Pau Salvans havia respost abans del descans. Chema Moreno ha perdonat en tres ocasions molt clares abans de l’aparició divina del migcampista vallesà. Deu punts de dotze possibles i tres de marge respecte el descens. Diumenge, Olot-Sant Andreu i l’Estadi que ha de ser una olla a pressió.

Deliri al Nou Municipal de Cornellà. L’Olot segueix recollint els fruits de la feina ben feta i avui s’ha imposat al camp d’un rival que la temporada passada competia a Primera RFEF. Un triomf d’insistència, tossuderia i aquell punt de sort que reclamàvem per acabar de fer el pas endavant. Inici fulgurant amb una rematada franca de Chema Moreno, sol davant de Rubén Miño, i també una canonada de Roger Barnils, novament al doble pivot i avui fent parella amb Uri González, que reapareixia després de més d’un mes fora de combat. El Cornellà també ha ofert dosis de bon futbol i ha obert la llauna amb una rematada d’Ibai Reches, arribant per sorpresa i anticipant-se a la defensa olotina (25′). Tocava nedar a contracorrent, i més encara quan Ballesté ha evitat el segon en un magistral llançament de falta del conjunt verd. Però aquest equip té ànima i valentia per capgirar qualsevol situació. Barnils agafa la motxilla, la posa rasa per a Chema Moreno, que aguanta d’esquenes i la serveix per a Pau Salvans. El de Gualba defineix amb cama esquerra per sota les cames d’un defensa i pot batre a Rubén Miño (33′). Abans del descans, una arribada més per cada bàndol; Forés la centrava per Chema i aquest no connecta per ben poc la bola.

El gol de l’Olot ha anat bé per jugar amb més tranquil·litat i posar la por al cos al Cornellà. I això s’ha notat a la represa amb uns olotins més perillosos a la contra. Especialment en les botes de Chema Moreno, que ha disposat de dues oportunitats molt clares per culminar la remuntada. També amb jugada de pissarra per a Marc Mas i un tir escorat però molt potent de Yaya Sidibe que ha topat amb la intervenció de Miño. Tot obert en la recta final, on Arnau Forés també s’ha animat amb un cacau des de la frontal que ha llepat el travesser. I a punt d’entrar en l’afegit, incursió del de Sant Gregori i centrada al segon pal per a Guillem Terma, que etziba un xut mossegat que cau a les botes d’Albert Torras, que només l’ha d’empènyer cap a la xarxa. Aparició decisiva del futbolista de Vallgorguina que, amb Gonpi, havia sortit de refresc en aquesta segona meitat. Set minuts d’afegit que s’han fet eterns amb una triple ocasió dels locals que no ha entrat de miracle. Ballesté s’ha vestit d’heroi sota pals i els tres punts han volat cap a la Garrotxa.

La ratxa augmenta a quatre jornades sense perdre amb tres victòries i un empat (i només un gol encaixat). L’equip de Pedro Dólera es col·loca a mitja taula amb deu punts, tres per sobre del descens directe i a només un punt del play-off d’ascens. Queda molt camí per recórrer, és cert, però aquesta és la versió que ens agrada i ens representa. Ara cal donar-li continuïtat, diumenge a casa (17h) contra la UE Sant Andreu, un dels destacats de la categoria. El club organitza La Prèvia per amenitzar la jornada a l’Estadi Municipal abans del matx amb vermut, música i dinar. T’hi apuntes? L’Olot et necessita i aquesta plantilla s’ho mereix tot. Tornem Amb Tu!

FITXA TÈCNICA

UE Cornellà: Ruben Miño, Bruno (Juan Duran, 45′), Vilaplana (Bouba, 64′), Adam (Esteban, 90′), Luis Forcén (Tejada, 85′), Ricard Pujol, Izan, Javi Serra, Mateo, Ibai Reches (Oliveira, 64′) i Alejandro. 

UE OLOT: Ballesté, Barnils (Manzano, 82′), Juvi (Robert Costa, 45′), Ayala, Salvans (Gonpi, 70′), Marc Mas (c) (Torras, 70′), Terma (Joaco, 92′), Forés, Yaya Sidibe, Uri González i Chema Moreno.

Gols: 1-0, Ibai Reches (25′), 1-1, Pau Salvans (33′), 1-2, Albert Torras (89′)

Àrbitre: Almárcegui Bozal. Ha amonestat amb TG a Ricard Pujol i Juan Duran (UEC) i a Barnils i Uri Ayala (UEO)

Incidències: partit corresponent a la jornada 7 del campionat de lliga del grup tercer de Segona Federació amb la presència d’uns 800 espectadors al Nou Municipal de Cornellà de Llobregat.