PRÈVIA J7: Connectats

Després de tres jornades sense conèixer la derrota i deixant el zero a la porteria, la Unió Esportiva Olot es desplaça aquest diumenge (12.30h) al camp de la UE Cornellà amb el propòsit de consolidar la dinàmica positiva. Al davant, un rival directe ara mateix que enguany ha tornat al seu estadi i que ja va golejar a la UE Sant Andreu fa dues setmanes. Dólera, encara amb les baixes de Maynau i David López, demana màxima concentració i intensitat per adaptar-se a un escenari molt similar al de la SD Ibiza. 

Amb el mono de treball. Entrem ja a la setena jornada de lliga i la UEO hi arriba amb sensacions prou bones, tant a nivell de joc com de resultats. Futbolísticament, l’equip va signar una gran actuació davant d’un dels favorits, el Lleida CF, que no es va poder plasmar amb una victòria. Això sí, és un punt que suma molt i que ens permet, de manera temporal, escapar de la zona de descens directe. Pot ser una cosa anecdòtica però reflecteix l’ambició de la plantilla, que es va retrobar contra l’Andratx, que es va reforçar contra la SD Ibiza i que es va reafirmar contra el Lleida. L’assignatura pendent, està clar, és augmentar les prestacions ofensives (només dos gols anotats en sis partits). En canvi, la millor notícia és el pany i forrellat a la porteria de Pol Ballesté amb només tres gols encaixats (el menys golejat del grup).

El rival d’aquest diumenge és la Unió Esportiva Cornellà, club fundat l’any 1951 i que és un habitual de la Segona B de l’última dècada. També amb tres temporades a Primera RFEF, categoria d’on ha decidit aquesta temporada i en el qual ha jugar a l’Estadi Palamós-Costa Brava per complir amb la normativa. Ara tornen al seu feu de sempre de la mà d’un nou tècnic, Genís Sampietro. Moltes novetats també a la plantilla amb Ricard Pujol (Sabadell), Javi Serra (Langreo), Mateo (Lleida), Albert López (Hospitalet), Kanteh (Granollers) o el retorn d’Izan González, cedit a l’Escala. Sota pals continua l’experimentat Rubén Miño compartint posició amb Isaac Vila, ex-porter del juvenil de l’Olot. Pel que fa al seu inici de lliga, el conjunt verd suma sis punts amb una victòria (4-1 contra el Sant Andreu), tres empats i dues derrotes. Ha marcat cinc gols i n’ha encaixat quatre amb Mateo com a màxim golejador (2).

El partit, corresponent a la jornada 7 del campionat de lliga del grup tercer de Segona RFEF, es disputarà aquest diumenge a partir de les 12.30h al Municipal de Cornellà de Llobregat i en directe per Ràdio Olot. Encara són baixa Joan Maynau i David López, mentre que Uri González ja està plenament disponible. Toca seguir amb la bona línia, toca seguir sumant a Cornellà!

BAIXES: Maynau i David López (lesió)

La prèvia de Pedro Dólera

“Arribem molt bé, l’equip està molt endollat i treballant de manera seriosa i ferma. En aquesta categoria tot va d’un petit detall” 

“El Cornellà és un molt bon equip que aquest any ha baixat de Primera RFEF, és un clàssic d’aquestes categories. Torna al seu camp després de jugar a altres estadis per complir la normativa. Juguen a un camp petit amb molta pressió i molt d’ambient, sempre omplen”

“És un camp que conec bé, necessitem gent molt concentrada, la bola va d’anada i tornada en un moment. S’ha d’estar atent a la pilota aturada, les segones jugades, els contactes. Serà més semblant a Eivissa i hem d’estar preparat per a tot”.

“Ara mateix són un rival directe, estem pràcticament igualats a punts. Ells també han jugat partits de nivell que haurien pogut treure més punts. És un equip que juga molt bé a futbol, que arrisca amb la pilota i que a diferència d’altres anys, ha modificat el joc directe i és un equip interessant”.

“Estic content amb el canvi de sistema, sembla que en protegim més al darrere però l’equip està treballant molt bé i portem tres porteries a zero. Ens està faltant el gol i culminar les jugades, confio en els jugadors que tinc i hem de tenir calma, sé que els faran”.

Precedents

Un triomf olotí, tres empats i quatre derrotes en les vuit visites al Municipal de Cornellà. L’última precedent, data del curs 2020-21 a Segona B, va acabar amb golejada del conjunt local (3-0). L’única alegria dels garrotxins va ser en el curs 2017-18 amb un gol de Marc Cosme (0-1).