Salvans i quin descans (SD Ibiza 0-1 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot completa el millor partit de la temporada i encadena la segona victòria consecutiva al Municipal de Sant Rafel. Un golàs de Pau Salvans a la mitja volta ha desactivat les esperances de la SD Ibiza, que s’ha topat amb una defensa sòlida i concentrada. Sortim del descens directe i agafem un extra de moral per encara els següents compromisos; dimecres Copa Catalunya i diumenge el Lleida.

La primera fora de casa. L’Olot comença a rutllar i això es tradueix en els resultats. Aquest migdia, a la gespa artificial de Sant Rafel, lliçó de pragmatisme i sacrifici dels homes de Pedro Dólera davant d’un rival directe i amb les urpes ben afilades per aconseguir el seu primer triomf. Els olotins han marcat territori des de bon principi amb una gran ocasió per a Chema Moreno. Intensitat, esforç i idees ben clares per generar més arribades a les botes de Marc Mas. També amb accions col·lectives per banda dreta que ni Barni ni Terma han pogut culminar amb èxit. Per part local, només una centrada enverinada de Jaume Villar que s’ha escapat molt per sobre el travesser. A deu minuts del descans, la fuetada de Salvans. Passada llarga d’Uri Ayala, contra el vallesà davant del defensa, es regira i l’engalta directament a l’escaire esquerre de la porteria d’Edu Frías (34′). Una obra d’art que esdevindria definitiva.

A la represa, el conjunt eivissenc ha fet un pas endavant i ha disposat d’un parell d’oportunitats prou destacables; Ballesté ha tret a passejar els seus reflexos en una gardela llunyana de Lecea i Ayala ha salvat sota pals la rematada del davanter local després d’una indecisió entre Yaya i Ballesté. A partir d’aquí, pany i clau i més opcions per augmentar la diferència. Edu Frías ha endevinat la rosca de Marc Mas en un 1×1 en posició franca. El silenc l’ha tornat a tenir després de robar la pilota al seu ex-company Jaume Villar. Treball encomiable de Chema a la punta d’atac guanyant boles en joc aeri, traient faltes i descarregant de cares. Ha tocat patir, com no, però la SD Ibiza ha atacat més per inèrcia que no pas amb precisió. Després de cinc llargs minuts d’afegit, xiulet final i alegria desbordada. La segona setmana seguida que cantem victòria després d’un inici complicat. Aquesta és la versió que ens agrada a domicili. Ara ens ve una setmana atapeïda, dimecres (21h) toca Copa Catalunya al camp del CF Singuerlín i diumenge rebem el Lleida CF (17h) a l’Estadi Municipal. Busquem la tercera i ho hem de fer junts! No hi ha excuses!

FITXA TÈCNICA

SD Ibiza: Edu Frías, Inglada, Cristian Cruz, Jaume Villar (c), Mario, Nofre, Fran Nuñez (Xesc, 45′), Peñafort (Lecea, 45′), Caturla (Bengo, 45′), Pochettino (Felipe, 67′) i José Ramon (Juanca, 67′). 

UE OLOT: Ballesté, Barnils, Juvi (Torras, 76′), Ayala, Salvans (Gonpi, 83′), Marc Mas, Terma, Pedro (c), De Marco, Yaya Sidibé i Chema Moreno.

Gols: 0-1, Pau Salvans (34′).

Àrbitre: Raúl de la Mata Martínez. Ha amonestat amb TG a Lecea i Jaume Villar (SD Ibiza) i també a Gonpi i Pedro Dólera (UEO).

Incidències: partit corresponent a la cinquena jornada del campionat de lliga del grup cinquè de Segona Federació amb la presència d’uns 300 espectadors al Municipal de Sant Rafel d’Eivissa.