PRÈVIA J4: Destapar-nos

Després de tres derrotes consecutives, la Unió Esportiva Olot rep aquest dissabte el CE Andratx (19h) amb la missió de quedar-se amb els tres punts i començar a escalar posicions a la classificació. Dólera, que té les baixes de Maynau, David López i Chema Moreno, demana màxima concentració i intensitat per intentar superar a un equip que és especialment perillós a pilota aturada. Dia i hora excepcional a casa a petició del conjunt balear, rival directe a la taula amb un punt sumat en tres jornades. 

No sabem rendir-nos. Això és el que diu la pancarta del patrocinador Hipra al lateral de l’Estadi Municipal i aquesta és la mentalitat amb la qual afronta aquesta temporada l’Olot. Sabem que no és l’inici que voldríem, però tampoc el que mereixem. Tres derrotes i totes tres per la mínima, fet que vol dir que l’equip competeix, dona la cara i té ocasions, però acaba penalitzat en una jugada puntual. No és tan qüestió de fer moltes més coses bé, sinó d’evitar que el rival amb tan poques et faci tan de mal. D’això va la Segona B i aquesta llosa la carreguem a l’esquena les últimes campanyes a la categoria, en les quals ens ha costat escapar-nos de la part baix de la taula. Però ara hi som a temps i tenim arguments, una plantilla amb veterania i joventut que ha de fer un pas endavant. Ni l’any passat érem tan bons, ni ara som tan dolents, simplement que hem d’agilitzar l’adaptació a Segona RFEF per començar a sumar punts i sensacions positives.

El rival d’aquest dissabte és el Club Esportiu Andratx, fundat l’any 1957 i que actualment disputa la tercera temporada de la seva història a Segona Federació (les altres dues van ser els cursos 2021-22 i 2023-24). El club presidit per Rafael Ribot disputa els seus partits com a local a l’Estadi de Sa Plana, amb capacitat per a 600 espectadors.  El seu entrenador és José Contreras que complirà ja el seu setè curs consecutiu al capdavant del conjunt mallorquí. Ex-jugador d’Atlètic Balears, Constància i Binissalem, Contreras va aconseguir la fita de portar l’Andratx des de Regional Preferent (2018-19) fins a Segona B (2021-22).  Pel que fa a la plantilla, aquest estiu s’han incorporat homes com Hermelo (Pontevedra), Pablo Gálvez (Badajoz), Turmo (Covadonga) o Lalo (Racing Cartagena). També s’ha rastrejat el mercat balear amb futbolistes com Sastre i Xisco Gari (Manacor), Marc Garcia i Jaume (oblense), Alberto Garcia (Mallorca juvenil) o Bohmer (Atlètic Balears). Continuen homes com Llabrés, Bauza, Alorda, Ismael o Kevin, amb quatre campanyes consecutives. El conjunt balear, com l’Olot, es troba a la zona baixa de la classificació després de sumar un punt en tres jornades. Per començar va empatar contra el Cornellà (0-0) i tot seguit va caure al Narcís Sala davant de la UE Sant Andreu (3-2). En la tercera jornada va perdre 3-5 contra el CE Sabadell, un dels principals candidats a l’ascens.  

El partit, corresponent a la jornada 4 del campionat de lliga del grup tercer de Segona Federació, es disputarà aquest dissabte 21 de setembre a partir de les 19.00h i en directe per Ràdio Olot. Com a baixes confirmades tenim a Joan Maynau i també a David López, que va patir una lesió al genoll a la CE Dani Jarque i estem pendent de conèixer-ne el diagnòstic amb més profunditat. Tampoc hi serà Chema Moreno per sanció i és dubte Uri González. Hem de començar a sumar… Ens ho mereixem! Som-hi Olot! 

BAIXES: Maynau i David López (lesió), Chema Moreno (sanció)

La prèvia de Dólera

“Estem sent el més professionals possibles i entrenem a bon ritme. Anímicament no estem contents perquè no és una situació que ens agrada, però tampoc estem enfonsats. Som conscients que hem comès errades puntuals que ens han fet perdre a punts, a vegades la sort també influeix en això. La lliçó està apresa i hem de seguir treballant i creient-hi”

“L’Andratx és un clàssic de Mallorca, un equip molt fort i sòlid que regala molt poc. És un equip físic i molt intens en defensa, joc directe i que especula poc. Han fet els cinc gols a pilota aturada, ja marca una mica el nivell de l’equip”

“No és un tema de dinàmiques, jugues contra equips de màxim nivell cada setmana i en aquesta lliga qualsevol pot guanyar a qualsevol”

“L’equip necessita puntuar com sigui, però això no pot generar nerviosisme ni excés de ganes ni motivació”

Precedents

Com ja va passar en la segona jornada de lliga amb el Torrent CF, aquest cop l’Andratx també visita per primer cop l’Estadi Municipal d’Olot. Ni rastre de precedents amb el conjunt mallorquí que, de fet, compta amb ben poca trajectòria en categories elevades. Sí que ens han visitat altres clubs de l’illa de Mallorca com el Constància o Llosetense, just en la primera etapa de la UEO a Segona B. També altres habituals com el filial del Mallorca, d’on han sortit ex-Olot com Alberto Toril o Samu Pinto, o l’Atlètic Balears, un dels transatlàntics del futbol estatal que ha descendit de Primera RFEF.