PRÈVIA J2: Engalanats

Després de l’ensopegada inicial a Paterna, la Unió Esportiva Olot debuta a l’Estadi Municipal aquest diumenge (17h) davant del Torrent CF. Conscients que la salvació passa per la fortalesa com a local, els de Pedro Dólera s’enfronten a un conjunt rocós i experimentat dirigit per Vicente Mir i que compta amb l’ex-Olot Manel Busquets com a arma ofensiva. És baixa Joan Maynau i és dubte Uri González en el partit que ha de servir per posar la cirereta a les Festes del Tura a la ciutat olotina. 

Construir el fortí. La UEO enceta nou curs a l’Estadi en una categoria que no admet concessions i que et penalitza a la més mínima. Va quedar comprovat a l’Antonio Puchades on, després de completar un matx més que digne, l’equip va sortir sense cap tipus de recompensa a nivell de puntuació. Sí que hi ha intangibles per a l’optimisme com la intensitat, el sacrifici col·lectiu i la competitivitat dels nostres jugadors, que poden mirar a la cara a qualsevol equip de la categoria. Però ara falta la punteria, l’encert, l’atenció màxima i aquell punt de sort tan necessari per cantar victòria. I més en un cap de setmana tan especial per a la ciutat com és el de Festes del Tura.

El rival d’aquest diumenge és el Torrent Club de Fútbol, club de la Comunitat Valenciana fundat l’any 1922. Juga els seus partits a l’Estadi Municipal San Gregorio, camp amb capacitat per a 3000 espectadors. Al llarg de la seva història ha disputat tres temporades a Segona Divisió B (per primer cop l’any 1990). A Tercera sí que és més habitual amb 17 temporades i aquesta última va participar a Segona Federació, acabant el campionat de lliga en una meritòria setena posició. El seu entrenador és Vicente Mir, un clàssic del futbol valencià que ha dirigit l’Elche CF (amb el seu filial va ascendir a Segona B al camp de l’Olot el curs 2012-13), el Real Murcia, l’Hércules CF, el Valencia Mestalla, el CD Alcoyano o l’Atlético Saguntino.  Alguns dels reforços destacats del Torrent CF, que va empatar sense gols (0-0) contra el Sabadell en la primera jornada, són l’ex-Olot Manel Busquets (Alzira), Abraham Peleteiro (Alzira), Joan Company (CD Quintanar), Juanma Acevedo (Marbella FC), Roan Riera i Luis Navarro (Saguntino) o Jaume Galiana (CF Nucía). Han perdut homes importants com Míchel, Zarzo, Diego Martínez o Raul Ruiz, però mantenen l’experiència de Quim Araujo, Kaiser o Matías Chavarria, autor de nou gols el curs passat.  

El partit, corresponent a la jornada 2 del campionat de lliga del grup tercer de Segona Federació, es disputarà aquest diumenge a les 17h a l’Estadi Municipal d’Olot i en directe per Ràdio Olot. Dólera no podrà comptar amb Maynau, lesionat muscularment, i té el dubte d’Uri González, amb molèsties al turmell a l’Antonio Puchades. Jornada en plenes Festes del Tura i amb reconeixement al TEA Garrotxa i entrega de la recaptació del Torneig Benèfic TEA just abans de començar. No hi falteu! Arrenquem tots junts!

BAIXES: Maynau (lesió)

La prèvia de Dólera

“Crec que vam merèixer puntuar a Valencia, però al final això va de punts, hem de millorar i aprendre dels errors. L’equip està sencer, tranquil i amb ganes de poder sumar tres punts diumenge a casa”.

“Serà un partit molt difícil contra un rival rocós com el Torrent que té jugadors i un tècnic amb molta experiència a la categoria. No concedeixen res i tenen molts arguments per fer mal. Hem d’intentar minimitzar les coses que fan bé i ser nosaltres mateixos, portar la iniciativa del partit i tenir la punteria que a vegades fa falta”.

“L’objectiu és intentar mantenir-nos a Segona RFEF i ara estem a un punt de la salvació. Aquí guanyar dos partits seguits és anar-te’n a la glòria i perdre’n dos seguits és quedar-te a la misèria. Hem d’anar pic i pala, sumant setmana a setmana, hi haurà molta sorpreses i hi hem d’intentar ser regulars”

“Hem fet una plantilla interessant omplint els perfils i necessitats que l’equip requeria dins del nostre potencial econòmic. Veig jugadors joves, d’altres amb més experiència, qualitat, velocitat… Ara bé, hi ha molts jugadors que s’han d’estrenar a la categoria i dir “aquí estic jo”.

“Crec que hem demostrat que mereixem el suport de la gent, els jugadors han fet una pretemporada molt correcta. Ens encantaria veure la grada plena, sobretot la grada jove que estem molt contents per com ens animen. Que tothom s’apunti i que vingui com un acte més de les Festes del Tura. Vull viure-ho de prop, necessitem la nostra gent i que vinguin a apretar al rival”. 

Precedents

La Segona Federació torna a l’Estadi Municipal però, això sí, ens visita un equip, el Torrent CF, amb el qual no tenim cap precedent a l’hemeroteca. Sí que hi ha, però, alguns vincles entre clubs. Pol Ballesté, ara a la porteria olotina, va defensar l’escut del conjunt valencià la temporada anterior. I aquest curs, a les seves files, compten amb Manel Busquets, extrem vallesà que va jugar a la UEO fa dues campanyes (22-23). Més coincidències; l’Olot va visitar San Gregorio de Torrent el curs 2015-16, però no per jugar contra el conjunt local, sinó davant del desaparegut Huracán Valencia. El resultat va ser de 3-1 i el gol olotí, obra del cellerenc Marcel Serramitja.